Ingredienser

Spinatvafler (8 stk. 4 dobbelte belgiske vafler)
  • 200 g frossen helbladet spinat
  • 3 æg
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
Topping
  • 200 g babyspinat
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 avokado
  • Saft af ½ citron
  • 200 g rejer
  • 1 lille bundt purløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Optø spinaten, og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken, og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldne. Gentag med resten af dejen.

Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Halvér avokado, og fjern stenen. Skær avokado i tynde skiver og pres citronsaft over.

Top vaflerne med spinatblade, grøn peber, avokado og rejer og drys purløg over. Krydr med salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ/300 kcal Protein 25 g Kulhydrat 20 g Fedt 14 g, heraf 3 g mættet fedt

LK2020-38